Bestilling

Skriv det ønskede antal (max. 5 stk.) i feltet under den enkelte publikation og send bestillingen.

Tænk på miljøet og bestil kun, hvis du har behov for et fysisk eksemplar.
Under menupunktet "Temabrochurer" er det muligt at læse alle publikationer online og/eller downloade dem til din pc, mobil eller tablet.

ADHD og misbrug

ADHD og misbrug

ADHD og piger

ADHD og piger

ADHD og pædagogik

ADHD og pædagogik

ADHD og søvn

ADHD og søvn

ADHD og søskende

ADHD og søskende

ADHD og arbejdspladsen

ADHD og arbejdspladsen

ADHD og parforhold

ADHD og parforhold

ADHD og kost

ADHD og kost

ADHD og bedsteforældre

ADHD og bedsteforældre

ADHD og trafik

ADHD og trafik

ADHD og adfærd

ADHD og adfærd

ADHD og seksualitet

ADHD og seksualitet

ADHD og uddannelse

ADHD og uddannelse

ADHD og drenge

ADHD og drenge

ADHD og teenagere

ADHD og teenagere

ADHD og tid

ADHD og tid

ADHD og motivation

ADHD og motivation

Fokus på studiestrategier

Fokus på studiestrategier

Husk at udfylde alle felter:


Dine kontaktoplysninger behandles fortroligt og vil udelukkende blive anvendt i forsendelses øjemed.

Opret log ind

Nulstil adgangskode

Denne side kræver log-in

Er du sundhedsfagligt personale? Klik her for at oprette dit eget log-in.

Bestilling

Ifølge lovgivningen om lægemidler er hjemmesider, der indeholder oplysninger om receptpligtige lægemidler, kun tilgængelige for sundhedsfaglige personer. Derfor er denne del af hjemmesiden passwordbeskyttet. Er du patient eller pårørende, anbefaler vi, at du besøger Lægemiddelstyrelsens produktresuméer, hvor du kan finde detaljerede oplysninger om vores præparater uden brug af password.

Glemt adgangskode?

Hvordan viser
ADHD sig hos børn

Vi ser på, hvilke problemer børn med ADHD ofte står over for.

Hos førskolebørn er det dominerende problem ofte hyperaktivitet. Børnene er i konstant bevægelse - de hopper, løber og klatrer langt det meste af tiden. Samvær og leg med de andre børn er problemfyldt, og der er mange konflikter. Humørsvingninger og små frustrationer kan let føre til store raserianfald. Børn med ADHD er ofte meget krævende for deres omgivelser pga. deres impulsive og uforudsigelige adfærd.

Når børnene kommer i skolealderen har de ofte svært ved at yde de samme præstationer som deres skolekammerater. De er lang tid om at komme i gang med opgaven og ydermere forstyrres de let af deres omgivelser. De springer så at sige "fra tue til tue". Børn med ADHD har svært ved at lytte efter og modtage instruktion fra lærerne. Mange har svært ved at sidde stille og bliver derfor et forstyrrende element i klassen for både lærer og de andre elever.

Børn diagnosticeret med ADD er ofte meget sky og kan virke som "dagdrømmere". De er passive og har svært ved at afslutte deres opgaver. Da disse børn ofte er mere rolige end børn med ADHD diagnosen, kan det tage længere tid at stille en ADD diagnose og dermed igangsætte den nødvendige behandling.

Et fællestræk ved begge diagnoser er, at de mange problemer med lavt selvværd, angst og bekymring. Derfor betyder tidlig diagnosticering også muligheden for behandling, hvilket kan hjælpe disse børn til at genoprette et godt forhold til deres kammerater i forskellige sociale sammenhænge. Dette er essentielt for at fungere optimalt i løbet af skoletiden.

Læs mere om ADHD hos børn